maakleerplek Leuven

maakleerplek (mlp) is een open werkplaats waar Leuvenaars, scholen, bedrijven en (creatieve) organisaties elkaar kunnen ontmoeten, ruimte en materiaal delen, dingen maken en leren van elkaar. mlp vormt een ecosysteem waar over leeftijden, achtergronden, disciplines en sectoren heen geleerd wordt door samen te werken aan concrete uitdagingen. Het ESF-project neemt de rol op van ‘transitiemotor’. Het is een binnenboordmotor die als taak heeft om de ideeën van de transitie Leven, leren en werken in 2050 binnen te brengen in mlp en bewoners en bezoekers uitdaagt hiernaar te handelen.

Op 25 maart 2022 interviewden we Ruth Wouters, Sarah Martens en Joke Vandenabeele van maakleerplek. Hieronder lezen jullie over dromen, uitdagingen, lessen en nog veel meer over dit project.

Dit interview maakt deel uit van het project ‘Lang leven leren’, een website waarop doeners, denkers en dromers uitgenodigd worden om eigen kleine en grote voorbeelden te delen die een omslag kunnen maken in de manier waarop we leven, leren en werken.

Initiatiefnemers UC Leuven-Limburg
KU Leuven
Urban Woorden / Artforum
Stad Leuven (SOM – Samen Onderwijs Maken)
Locatie Molens van Orshoven en silo’s aan de Leuvense Vaartkom
Contact Stijn Dhert
stijn.dhert@ucll.be
Negen transitie-experimenten verkregen vanuit het Europese Sociaal Fonds financiering en ondersteuning.