LLW 2050 Hubs

De samenwerking

Hoe liep de samenwerking met bedrijven en andere organisaties? Wat leerde je van de andere projecten en/of de begeleiding ervan?

Hilde Vandenhoudt: We hebben samengezeten met LoREco, een ander ESF-transitieproject, omdat in onze oorspronkelijke plannen ook een alternatief muntsysteem stond ingeschreven. We hebben bij hen gezien dat dit ook heel wat voeten in de aarde heeft. Ook met Konekt hebben we overleg over design thinking.

De samenwerking
Filip Burgelman: Ook Campus in de Buurt in Gent was voor ons een waardevolle overlegpartner. Wat wij hier proberen te doen, doen zij op een ietwat andere manier ook in Gent. Ook aan de transitiedagen die georganiseerd werden door ESF heb ik veel gehad. Daar werden heel concrete inzichten gepresenteerd, bijvoorbeeld over inclusie. Wij gingen er vanzelfsprekend vanuit dat we inclusief zouden werken, maar om dat echt realiteit te laten worden, is er toch wel wat meer nodig en moet je concrete stappen zetten. Daar worstelen we trouwens nog altijd mee. We willen wel inclusief zijn, maar we zijn nog niet waar we willen zijn.Over ‘Inclusie in cocreatie’ lees je hier. Daarom vond ik ook de sessie over vitale coalities heel inspirerend. Ook op de dag over het belang van de ruimte en architectuur leerde ik veel bij, zelfs al ben ik zelf architect.Over ‘wendbare ruimte voor leren’ lees je hier. Daarna was ik er nog meer van overtuigd dat we een echte fysieke hub moesten creëren, los van de hogeschoolcampus. Het feit dat we nu bij Avansa deze plek gevonden hebben, heeft een verrijkend effect op iedereen die erbij betrokken is.
Negen transitie-experimenten verkregen vanuit het Europese Sociaal Fonds financiering en ondersteuning.