Hotspots voor Talent

Hoe kunnen we de huidige grote uitdagingen – klimaat, migratie, vergrijzing, gezondheid – het hoofd bieden? Wat is een passend antwoord op de gevolgen van onder meer de Covid-19 pandemie en de digitale en groene transities? Het louter oplappen of verbouwen van bestaande structuren volstaat niet. Vanaf 2018 gingen de departementen Onderwijs en Vorming en Werk en Sociale Economie – vanuit Visie2050 – op zoek naar manieren om leven, leren en werken op een nieuwe leest te schoeien. Ook 9 transitie-experimenten gingen met steun van het ESF van start. De projecten brengen radicaal nieuwe ideeën over leven, leren en werken in de praktijk om er van te kunnen leren. Elk project vertrok vanuit een droom. Hotspots voor Talent is één van deze projecten.

Op 4 april 2022 interviewden we Katrien Debaets, Evelien Neirynck en Femke Houbrechts van Hotspots voor Talent (Konekt). Hieronder lezen jullie over dromen, uitdagingen, lessen en nog veel meer over dit project.

Dit interview maakt deel uit van het project ‘Lang leven leren’, een website waarop doeners, denkers en dromers uitgenodigd worden om eigen kleine en grote voorbeelden te delen die een omslag kunnen maken in de manier waarop we leven, leren en werken.

Initiatiefnemers Konekt
Middelbare Steinerschool Brugge
BuSO Ravelijn
GO Kompas Wetteren.
Locatie Wetteren & Brugge
Contact

Konekt vzw – algemeen nummer: 09/261.57.50

Katrien De Baets, katrien.debaets@konekt.be  0496/52.44.54

Negen transitie-experimenten verkregen vanuit het Europese Sociaal Fonds financiering en ondersteuning.