DE MET

De toekomst

De Met

Waar kijk je nog het meest naar uit?

Elke Geuens: Ik kijk toch vooral uit naar een klein beetje standvastigheid. Locaties waar we ons geen zorgen meer over moeten maken. Een uitgegroeid team dat stevig op zijn poten staat, dat zich comfortabel voelt en vertrouwen heeft in zichzelf. Dat we minder met randvoorwaarden en meer moet onze core business kunnen bezig zijn. Ik denk dat dit niet slecht zou zijn voor eenieders energiepeil (lacht).

De MET

Helga Schepers: Waar ik naar uitkijk is naar de eerste lichting die afstudeert.

Elke Geuens: Ja, dat gaat wenen worden (lacht).

Wat er nu vooral nodig is, zijn mensen die hun eigen job kunnen invullen. Ik ben ervan overtuigd dat deze leerlingen hun job gaan kunnen maken. Dat is de toekomst die we nodig hebben. Daar kijk ik echt wel naar uit.

–  Helga Schepers

Helga Schepers: Maar niet alleen dat. Ik denk ook dat het heel belangrijk gaat zijn om de inzichten verder uit te werken. Ze kunnen dan laten zien ‘hé, wij staan er echt wel’. Dat gaat een grote impact geven. Zij kunnen ook laten zien dat ze écht kunnen leren. Wat er nu vooral nodig is, zijn mensen die hun eigen job kunnen invullen. Ik ben ervan overtuigd dat deze leerlingen hun job gaan kunnen maken. Dat is de toekomst die we nodig hebben. Daar kijk ik echt wel naar uit.

Negen transitie-experimenten verkregen vanuit het Europese Sociaal Fonds financiering en ondersteuning.